пʼятниця, 28 червня 2024 р.

З Днем Конституції України!

 Прийняття народом свого найголовнішого Закону знаменує народження вільної держави. Тож нехай ця дата в календарі не стане для нас порожнім звуком і кожен з гідністю зможе сказати, що ми справді маємо ту країну, на яку ми заслуговуємо. Нехай вона залишиться незалежною і могутньою. Нехай на жовтих полях достигає врожай радості, а блакитне небо ніколи не сховають ні дим, ні хмари гніву.

Зі святом золочів'яни та гості нашого міста! Із Днем Конституції!
P. S. Про історію правотворення на українських землях знайдете у книгах, що представлені на виставці "КОНСТИТУЦІЯ - ГАРАНТ НЕЗАЛЕЖНОСТІ" у читальному залі Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка!


середа, 19 червня 2024 р.

Літературна зустріч з ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ

 Літературна зустріч з ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ була надзвичайно насичена, інформативна та позитивна!

Володимир Шовкошитний - поет, прозаїк, публіцист, громадський політичний та державний діяч, доктор філософії, народний депутат України І скликання, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль», людина, яка організувала перепоховання Василя Стуса!
Під час зустрічі з письменником, на якій були присутні представники влади, педагоги, працівники та користувачі бібліотеки, інші запрошені, Володимир Шовкошитний презентував нові книги видавництва “Український пріоритет”, яке він заснував у 2011 році.
Зокрема, було презентовано історичні романи та науково-публіцистичні твори, які руйнують міфи щодо України та її історії, створені радянською та імперською пропагандою. Детально обговорили понад 30 книг, серед них і епопею-трилогію В. Шовкошитного “Кров свята”.
Очільник видавництва "Український пріоритет" подарував бібліотеці кілька книг видавництва та провів автографсесію, а всі охочі мали змогу придбати видання. Гості та учасники заходу отримали невичерпні знання, а також заряд бадьорості та оптимізму від спілкування з відомим письменником.
P.S. Фото Андрія Доброносова.


пʼятниця, 14 червня 2024 р.

Презентація книги Оксани Кришталевої "Вечір в чужому саду"

 Є безліч речей, що надають життю смак. До них належать і КНИГИ.

Вони бувають дуже теплі, як вечір у літньому саду... Бувають книги терпкі, як калина... Бувають соковиті, як стиглі абрикоси... Пікантні, як вино з кульбаби або кава з кардамоном під дзюрчання коників у червневий вечір...
На дегустацію однієї таких книг із власним смаком мали змогу долучитись усі бажаючі під час презентації нової книги письменниці зі Львова ОКСАНИ КРИШТАЛЕВОЇ «ВЕЧІР В ЧУЖОМУ САДУ», яка відбулася 14 червня.
P.S. Дякуємо, п. Оксано / Оксана Кришталева /, за створений настрій, за приємні хвилини авторських читань та спілкування!


неділя, 2 червня 2024 р.