пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

Презентація книги " Небоземля" Лариси Дубас

 Серед простих речей і подій поезія знаходить своє незвичне й небуденне місце у суспільстві. Дійсність починає вібрувати дивними звуками, розсипатися дивовижними образами й відтак – життя набуває нових сенсів, а ми починаємо по-новому відчувати  життя.

Саме такі емоції відчули користувачі Золочівської міської бібліотеки ім. І. Франка на презентації нової книги поезій «Небоземля». відомої поетеси, перекладачки, художниці, літературного критика та барда нашої землячки родом із Шпиколос  Лариси Дубас.

Нова книга поетеси   видана у 2024 році у видавництві «Моторний равлик» і вже мандрує Україною. Вже відбулися презентації у Києві, Луцьку, Львові. І маємо за честь , що Золочів є серед міст дорогих її серцю.

Лариса Дубас вже не вперше у нашій бібліотеці. У 2023 році вже презентувалась збірка поезій «Два серця – одна пісня» двох сестер Надії Полянчич-Білецької та Лариси Дубас.

Нова книга поетеси розкриває світ уяви та глибокі філософські роздуми про природу добра і зла, пошук істини. Поетеса вміє бачити красу і створює її, поєднувати непоєднуване. Любов, мир, спокій, мудрість, світло – головна духовна зброя, яку майстерно вплітає авторка у свої рядки.

Присутні із захопленням слухали низку поезій з цієї збірки у виконанні авторки, в яких майстерно поєднуються реальне життя і метафоричні образи, що створює особливу атмосферу. А ще учасників зустрічі вразили малюнки письменниці, фото яких вона люб’язно подарувала всім присутнім.

Модерувала зустріч провідний бібліотекар сектору обслуговування Інна Джегур.

Черпаймо українське й гордімось своїми літераторами!





середа, 2 жовтня 2024 р.


 3 жовтня у Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка презентація книги "НЕБОЗЕМЛЯ" літературного критика, перекладача, творчої художниці, письменниці родом із с. Шпиколоси ЛАРИСИ ДУБАС.

P. S. Приходьте! Буде поетично/музично/цікаво!