понеділок, 25 лютого 2013 р.

«Я в серці маю те, що не вмирає…».

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRvnFMoyCKT9RNvCG8o2SVn_3ldqt1ACEMNibv8Mfz4Fq0Z490KUQ 


Леся Українка (1871 – 1913) – найславніша українська поетеса, послідовний та енергійний борець за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься Україною. З’явився цей образ – і цілі маси людей збагнули, що вони не просто обивателі, а українці, що це звання їх зобов’язує, що їм є за що боротись і віддавати життя.

Як кожен ідеал, цей образ не може бути повністю втіленим у земному житті, але він і сьогодні зобов’язує нас випростатись і вірно служити тій високій ідеї , Україні.
            Сьогодні, 25 лютого, українці відзначають   142-у річницю від дня народження української поетеси, письменниці та громадської діячки Лесі Українки. З цієї нагоди бібліотекарі Золочівської ЦРБ взяли участь у радіопередачі присвяченій цій геніальній дочці України. В читальному залі оформлено книжково-ілюстративну  виставку "Спів Лесиного серця"

               Читаймо  твори Лесі Українки, бо вона по праву заслужила бути правильно прочитаною і перечитаною.
            Вкладаймо  душу і серце, щоб молодь наша знала, щоб пишалась своїми письменниками, бо Лесею Українкою пишається увесь світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар