неділю, 12 травня 2013 р.

«Я перед нею помолюся, як перед образом святим»


 

Квітує травень, оспіваний у піснях, гаптований солов’їними розливами, і з ним приходить до нас славне свято Матері.
Ми мало звертаємо уваги на основне покликання жінки, її головну місію на Землі – продовження роду. Але ж і таємницю жіночності варто шукати у справжньому покликанні жінки – материнстві й коханні.

У наш час, час національного й духовного відродження, ми повертаємось до свят, які шанували наші предки. У них черпаємо скарби народної мудрості, наснагу, сподівання на кращу долю рідного народу.

Святкування Дня Матері має свою історію. У 1910 році у штаті Філадельфія вперше організували День Матері. А в 1914 на клопотання Анни Джервіс (вона рано втратила матір і запропонувала, щоб люди разом вшановували і матір-неньку, і матір-Землю, і Матір Божу) Конгрес США встановив нове державне свято.

Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. А з 1995 року День Матері став святом усієї незалежної України.

Хай це свято ввійде в кожну українську родину, щоб під знаком вшанування Матері виховувалися наші діти, бо від того, як вони будуть виховані, залежить наша сила, краса, воля, наше майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар