вівторок, 31 березня 2015 р.

У чому користь від читання?

      Багато хто зараз дуже зайнятий і не може приділити час читанню, вважаючи за краще відпочивати за екраном телевізора або комп'ютера.  Тож яку користь несе читання і чому його радять включити у свій щоденний графік справ?


1. Розвиває мислення
            Одне з важливих переваг читання книг - воно допомагає розвивати наше мислення. При читанні ми більше розмірковуємо, щоб зрозуміти ту чи іншу ідею твору.

2. Знижує стрес
           У сучасному світі позбавлення від стресу -  основна турбота багатьох людей. Багатство і ритміка мови має властивість заспокоювати психіку і позбавляти організм від стресу. Особливо допомагає в цьому читання якої-небудь фантастики перед сном.

3. Збільшує словниковий запас
          Коли ви читаєте книги різних жанрів, то стикаєтеся зі словами, які зазвичай не використовуєте в повсякденній мові. Якщо якесь слово вам незнайоме, зовсім не обов'язково шукати в словнику визначення. Іноді про  значення терміна можна зрозуміти за змістом, укладеним в реченні. Читання допомагає не тільки в збільшенні словникового запасу, а й підвищує грамотність.

4. Захищає від хвороби Альцгеймера
          За даними останніх досліджень, читання справді захищає від захворювання мозку. Коли ви читаєте, активність мозку збільшується, що позитивно позначається на його стані.

5. Робить нас більш творчими
          Креативні люди можуть генерувати відразу декілька відмінних ідей. Звідки їх можна взяти? З книг. Читаючи твір, ви можете почерпнути звідси масу ідей, які згодом втілите в життя.

6. Покращує сон
          Якщо ви систематично будете читати перед сном, то незабаром організм звикне до цього, і тоді читання стане своєрідним сигналом, що свідчить про швидкий відхід до сну. Таким  чином ви не тільки поліпшите свій сон, а й вранці почуватиметеся бадьоріше.

7. Поліпшує мозкову активність
           При  читанні ми зазвичай уявляємо багато деталей: персонажів, їхній одяг, оточуючі предмети. також необхідно пам'ятати безліч речей, які потрібні для розуміння твору. Саме тому читання тренує пам'ять і логіку.

8. Дає змогу сконцентруватися
         При читанні необхідно концентруватися на змісті твору, не відволікаючись на сторонні предмети. Цей навик дуже корисний за будь-якої іншої діяльності. Також читання книг розвиває об'єктивність і здатність приймати виважені рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар