середу, 10 серпня 2016 р.

Практикум "Бібліотеки в соціальних мережах"

3 серпня 2016 року в секторі інформаційних технологій Золочівської ЦРБ ім.І.Франка відбувся практикум "Бібліотеки в соціальних мережах" для бібліотечних працівників.

/Files/images/5/IMG_1737.JPG /Files/images/5/IMG_1739.JPG
Соціальні мережі набувають дедалі більшої популярності. Ми дедалі більше переконуємося в тому, що інструменти соціальних мереж допомагають доносити інформацію до громад у дуже зручний спосіб, а також висвітлювати діяльність бібліотеки. Подібні проекти допомагають налагодити співпрацю між бібліотекою та громадою і, водночас, допомагають покращити інформаційні ресурси, які пропонує бібліотечний заклад. Тому бібліотекарі Золочівської ЦРБ створили сторінку бібліотеки у фейсбуці

http://www.facebook.com /Золочівська-центральна-районна-бібліотека-ім ІФранка-500645436727757/.

Колектив ЦРБ її використовує для представлення послуг бібліотеки, зворотнього зв’язку (спілкування) з користувачами, отримання прямих і оперативних відгуків користувачів на анонсовані та проведені акції та заходи. Таким чином визначається рівень популярності (рейтинг) найулюбленіших читацькою аудиторією заходів (їх можливі типи і види на майбутнє). Активна робота в соціальних мережах для бібліотекарів дозволяє не лише висвітлити послуги бібліотеки, але й залучати громаду до різного роду обговорень, просувати поточні і минулі проекти, ділитись та обмінюватись досвідом, проводити конкурси та самим брати в них участь тощо.
Бібліотечний колектив не тільки швидко опановує цей простір для спілкування та поінформування, а ще й отримує при цьому необхідні та корисні знання для подальших інноваційних перетворень. Декілька працівників ведуть й власні сторінки, які тою чи іншою мірою пов’язані з професійним життям, бо соціальні мережі, зокрема, Фейсбук, це середовище, в якому щедро діляться ідеями та новою інформацією, яка допомагає удосконалювати роботу.

Немає коментарів:

Дописати коментар