пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Патріарх Йосип Сліпий - визначний український ієрарх, науковець та патріот

           
             Йосип Сліпий - велична постать нашої  новітньої церковної історії і загалом в історії українського народу.  
         Митрополит-ісповідник, учений богослов, національний світоч і мученик за християнську віру. Він не лише свято зберігав пам'ять пращурів, але своєю багатогранною працею - науковою, душпастирсько-виховною, церковно-ідеологічною і національно-культурною - прагнув повернути українському народові його власне духовно-культурне обличчя, привести його до церковної єдності.  
                Виконуючи свято своє історичне післанництво, Йосип Сліпий творчою спадщиною (проповідями, зверненнями, науковими дослідами) намагався душу кожного українця, кожного християнина наповнити почуттям гордості за свою історію, а своїм геройським мученицьким подвигом довів світові, що Божа Правда і людський дух, віддані цій правді. 
               Шевченківський заклик слідувати у власних вчинках Божественній  Правді став не лише його світоглядом, а й метою його подвижницького життя. Творча спадщина великого ісповідника віри засвідчує, що помисли Йосифа Сліпого - невичерпна криниця думок - були підпорядковані оновленню, відродженню духовності української нації, слугували вихованню у пастви вірності Церкві і народу. 

В читальному залі оформлено виставку-портрет "Великий страдник за віру й Україну" де можна більш детально ознайомитись із життєвим шляхом та творчою спадщиною Йосифа Сліпого.

Немає коментарів:

Дописати коментар