пʼятницю, 14 липня 2017 р.


Історичне значення проголошення декларації про державний суверенітет України

16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ХІІ-го скликання (Верховна Рада України І-го скликання) прийняла важливий політичний і правовий акт - Декларацію про державний суверенітет України. Відтоді в літописі нашої держави розпочалася нова сторінка, новий відлік часу - епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни.
Незабаром, у серпні,український народ святкуватиме День незалежності України. Акт проголошення незалежності України України сконцентрував у собі роки та століття сподівань, невтомного національного й державотворчого поступу нашого народу. І на цьому довгому та бурхливому історичному шляху Декларація про державний суверенітет стала поворотним пунктом в сучасній історії України, наблизивши до здійснення споконвічну мрію українського народу про свободу та незалежність.
До 27 річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України у читальному залі Золочівської ЦРБ відбувся круглий стіл "Історичне значення проголошення декларації про державний суверенітет України". Оформлено книжково-ілюстративну виставку "Становлення незалежності України"/ Підібрані видання висвітлюють цю доленосну подію в історії нашої державний дають цілісне уявлення про основні етапи становлення її незалежності.
 /Files/images/1/2017/1/IMG_4918.JPG/Files/images/1/2017/1/IMG_4911.JPG/Files/images/1/2017/1/IMG_4909.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар