вівторок, 16 січня 2018 р.

140 років від дня народження Василя Пачовського

"Чому нам не бути гордими за себе, за своїх героїв, за свою минувшину, коли вона така велична і сяє всіма світлотінями різних характерів і стремлінь?! Чому нам оглядатися довкола себе, що за нас скаже той або сей, і стосуватися до його ласки? Вдивімся в себе, побачмо себе, спізнаймо своє "я", високе з природи, перебудуймо себе, перекуймо себе, перекуймо сльозаву тугу на крицеву енергію - а тоді до нас стосуватися будуть і прийдуть до нас учитись, бо в нашій душі є велике творче джерело духа, за яке ми повинні й можемо бути горді!"
Василь Пачовський
Цьогоріч, 12 січня, минає 140 років з дня народження Василя Пачовського, поета, історика, публіциста, драматурга, педагога, мислителя, автора сценарію першого українського фільму. За словами молодшого товариша Василя Пачовського Володимира Шаяна він по праву мав би зайняти гідне місце серед великих безсмертних. Та доля поета, не будучи прихильною до нього за життя, не балувала його славою і після смерті...
Народився поет в Жуличах що недалеко Золочева в патріотичній родині греко-католицького священика.
З нагоди цієї дати в читальному залі Золочівської ЦРБ на знак вшанування нашого земляка В.Пачовського відбувся літературний калейдоскоп " Розсипані перли В.Пачовського"
/Files/images/2018/1/pachovskiy/IMG_6089.JPG
/Files/images/2018/1/pachovskiy/IMG_6107.JPG /Files/images/2018/1/pachovskiy/IMG_6104.JPG
Віримо, що прийде час і ім'я Василя Пачовського займе гідне місце у Пантеоні великих духів і творців Суверенної України!

Немає коментарів:

Дописати коментар