вівторок, 2 жовтня 2018 р.

Святкуємо подорожуючи

Відзначаючи   Всеукраїнський день бібліотек працівники  Золочівської ЦБС вирушили у мандрівку в Хотин та Кам'янець-Подільський. 
Тут оспівують крила. Не тільки поети. Тут хочеться літати усім. Навіть не літати - ширяти . Як птах, відчувши спрагу крил, хмеліти від радості висоти й краси у барвах і фантазіях природи. У кругойдучих мереживах вільного безнастанного польоту.
Тутешня природа мовби  заприсяглася саму себе перевершити!
Кам'янець-Подільський - третє місто в Україні  (після Києва і Львова) за кількістю (до 200) історико-архітектурних пам'яток. Кандидат на внесення до Списку пам'яток світової історичної спадщини ЮНЕСКО.  


Державний історико-архітектурний заповідник "Хотинська фортеця"















Кам'яний міст, кам'яні ж береги, й стіни, й сходинки, що ламаними стрімкими маршами відчайдушно спадають од мосту вниз.









Костьол Св. Петра і Павла ( кафедральний), XVI-XIX ст. архітектурний ансамбль, що складається із власне костьолу, турецького мінарету, Тріумфальної арки  й дзвіниці. Комплекс будівель костьолу використовується  Дієцензією римсько-католицької церкви.



Магістрат польський XV-XIV. Міська ратуша.


Костьол Св. Трійці (1750-1765) Тринітарського монастиря.


 Фортеця у місті Кам'янець-Подільський. Відома з XIV століття як частина оборонної системи міста Кам'янець, колишньої столиці Подільського князівства XIVXV ст., Подільського воєводства XVXVIII ст., а далі Подільської губернії (17931924 pp.). Є складовою частиною Національного історико-архітектурного заповідника «Кам'янець», що належить до «Семи чудес України».
















Немає коментарів:

Дописати коментар