четвер, 14 січня 2021 р.

Велична мить Різдва

 Український народ має свої звичаї і традиції, що сформувалися протягом століть і освячені віками. Серед них Новорічні та Різдвяні – одні з найулюбленіших і найбажаніших як для дітей, так і для дорослих.

Старий Новий рік – рідкісний історичний феномен. Це одне з унікальних свят, яке відзначають у багатьох країнах, у тому числі і в Україні.

Старий Новий рік настає рівно через 13 днів після звичного нам Нового року, який зустрічається в ніч на 1 січня. Тобто його святкують у ніч з 13 на 14 січня.
З року в рік, багато століть лунають в українських містах та селах різдвяні посівальні мелодії. Від господи до господи, від родини до родини, від села до села, від громади до громади мандрують посівальники, які сповіщають прихід Нового року, бажають рідним і близьким многая літа, щастя, здоров’я, злагоди та достатку.
Яка радість вдихнути на повні груди морозяного повітря, відчути під ногами скрип санної дороги, вслухатися у веселий передзвін й прочинити двері до святочної оселі. Разом з нашими користувачами ми також хочемо увійти у таємничий світ одного з найчарівніших предковічних українських звичаїв.
Сійся-родися
На щастя, на здоров’я,
На той Новий Рік,
Аби Вам краще
родило як торік.
Жито, пшениця,
всяка пашниця,
Коноплі по стелю,
Сорочка по землю,
а льон по коліна,
аби Вас хрещених
голова не боліла.
Нехай у ці дні збуваються усі мрії і сподівання, і ми щасливо заживемо у нашій рідній Україні!
До Вашої уваги пропонуємо переглянути фоторепортаж святкового вернісажу "Велична мить Різдва" 

Немає коментарів:

Дописати коментар