середу, 11 жовтня 2023 р.

 10 жовтня 2023 року працівники Золочівської міської бібліотеки ім. І. Франка провели бібліотечний урок-екскурсію «Переклад як чинник української культури» для студентів напрямку «Право1» Золочівського фахового коледжу НУ «Львівська політехніка» (куратор Рупняк Є.О.).

Студенти мали змогу ознайомитися з усіма відділами книгозбірні, новими книжками, виставками літератури, періодичними виданнями, дізнатися про правила користування бібліотекою та вивчити бібліотечні послуги. А також дізналися про Міжнародний день перекладача, який відзначається 30 вересня, у той день коли вся бібліотечна спільнота відзначає і своє свято.
Професія перекладача, одна з найважливіших у світі! Без них багато творів літератури та кіномистецтва, досягнення науки та техніки були б недоступні. Саме перекладачі дозволяють людям з різних країн та континентів знайти спільну мову. Робота перекладача може вплинути на відносини між різними країнами і навіть змінити хід історії.
А ще розповідали про видатних перекладачів, порівнювали машинний переклад з неперевершеною роботою перекладача, дізналися як інтернет вплинув на перекладацьку професію.
➡🙂Незважаючи на ні що перекладачі продовжували свою нелегку, але таку потрібну справу, щоб ми з вами могли насолодитися світовими скарбами літератури.














Немає коментарів:

Дописати коментар