неділю, 14 квітня 2024 р.

Презентація збірки поезій "Час кульбаб" Ірини Білінської

 14 квітня в Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка відбулася ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ "ЧАС КУЛЬБАБ" ІРИНИ БІЛІНСЬКОЇ

Приємно, що золочів'яни мали прекрасну можливість, в чудовий весняний день, під музику поезій відпочити душею, відчути щось нове, та зустрітися з чудовою людиною, молодою та вже відомою поетесою нашого краю чарівною та неповторною Іриною Білінською.
Модераторкою зустрічі була відома поетеса, член Національної спілки письменників України, ведуча багатьох культурно-мистецьких заходів, волонтерка Катерина Тихонова, що, звісно ж не могло не додати їй жвавості та колориту. А відтак всі учасники презентації окрім значного інтелектуального посилу одержали ще й відчутне моральне задоволення від такого спілкування.

Ірина Білінська (Кривень) –поетеса, громадська діячка і просто цікава особистість. Авторка поетичної збірки «Планета загадок» (2004), співавтор збірки молодих поетів “Цвіту вишневого вибух” (2009), твори друкувалися у районних газетах “Народне слово”, “Парафіяльний вісник”, “Високий замок +Золочівщина” та у львівському дитячому журналі «Мудрагелик». Деякі тексти покладені на музику («Ода жінці» (муз. Теодора Кукурузи), «Зорепад» (муз. Василя Жука) та ін.) . Окрім літературних доробків, займаєтеся фотографією та роботами з бісеру.
Чудова лірика, неначе сплелась у віночок і помістилась на сторінках такої глибокої за змістом та легкої для читання збірки"Час кульбаб", назва якої говорить сама за себе. Ця легкість відчувається у кожній поезії Ірини, хоч жанрова тематика її творів дуже розмаїта.
Поезію Ірини відчуваємо душею. Тільки творчі люди так тонко сприймають оточуючий світ, вміють висловлювати свої почуття. Вірші дихають теплом, щирістю, захоплюють своєрідним ставленням до світу, глибиною думки. Ця любов виливається на папір і творить чудо.
На творчу зустріч зібралися поціновувачі поетичного слова користувачі бібліотеки, учні, вчителі, друзі та колеги поетеси. Вступне слово на початку презентації зробила бібліотекар по роботі з юнцтвом Віра Шафранська.
З вітальними і напутніми словами виступили о. Юрій Юречко, Марія Кривень, Емілія Білінська, Володимир Дідула, Оксана Криницька, Леся Горгота, Ірина Гирило, Наталя Ковалик, Галина Гевко, Єва Тоцька, Надія Іванчишин та багато інших творчих людей.
Усі бажаючі могли придбати збірку "Час кульбаб", помилуватися та купити екслюзивні прикраси з бісеру. Приємною несодіванкою для присутніх був розіграш книги та бісерної кульбаби.
Гортаючи сторінки книги Ірини, дійсно переконуєшся в тому, що її вірші пройняті любов'ю до світу, надихають, додають впевненості у собі. Кожен вірш - це якась життєва історія, уривок долі, і кожне слово сказане поетесою - це заклик не проживати життя даремно, а щось неодмінно робити-любити, творити, вірити, відчувати... БУТИ!!!
Світлини Андрія Доброносова та Вероніки Николишин





























Немає коментарів:

Дописати коментар