вівторок, 19 червня 2012 р.

Нам дарують книги

        Нещодавно Золочівська центральна районна бібліотека ім. І.Франка отримала в дарунок від о. Василя Сагана книги релігійної та літературознавчої тематики, автором яких є священослужитель, архиєпископ Ігор Ісіченко, а саме:
       Ісіченко І. "Розмови на межі тисячоліть: інтерв'ю за 1999 - 2007 рр." (Харків - Львів, 2008.- 367 с.);
       Ісіченко І. "Дім мій - буде домом молитви: збірка послань, проповідей і статей архиєпископа І.Ісіченка" (Харків - Львів, 2005. - 431 с.);

       Ісіченко І.  "Історія української літератури: епоха Бароко (XVII - XVIII ст.)" (Львів - Київ - Харків, 2011. - 567 с.).

              У перших двох книгах автор торкається тих проблем, які хвилюють теперішнє суспільство з огляду недавно пережитих років, а також і того, що може хвилювати нас у найближчому майбутньому. І, звісно ж, посеред усього цього, - якою є роль у сучасному світі духовних, моральних і релігійних цінностей, джерелом яких є християнство і Церква.

       Автор запитує сучасників: у чому сьогодні живемо ми - ситуації кризи чи очищення? І які цінності нам брати за орієнтири в теперішньому житті? Яких орієнтирів, зрештою, триматися? Якою є роль релігії, віри та вірування, конфесії для кожноїокремої людини і людства у формуванні світоглядних цінностей? Багато запитань, а на них щебільшеможебути відповідей. І відповідям на численні такі й подібні запитання присвячена перша, згадана вище, книга.
      Друга"Дім мій - будедомом молитви", - книга релігійних роздумів і проповідей. Суть її змісту - у самій назві. Проте вона все ж є історичною. видання відображає історію відродження Української автокефальної православної церкви очима свідка і сучасника. І ця історія подається на тлі дослідження минулого. Мета книги - проповідницька. Це праця автора на ниві євангелізації України. Книга також дає енциклопедичний матеріал про сучаснецерковне і духовне життя України.
      Третя книга, "Історія української літератури: епохаБароко (XVII - XVIII ст.)" присвячена розглядові українського літературного життя ранньої модерної доби, доби Бароко. Видання призначене для студентів філологічних факультетів ВНЗ, учителів української мови та літератури, а також усіх тих, хто цікавиться нашою національною минувшиною.

       Центральна районна бібліотека висловлюєщиру подяку о.Василю Сагану за подаровані книги, а також сподівається на співпрацю у справі поширення та популяризації хороших книг та інших друкованих видань серед читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар