четвер, 17 жовтня 2013 р.

Славний син рідної землі

Творчість Богдана Стельмаха відома й знана кожному справжньому українцеві. Десятки його поетичних книг, сотні пісень, драматичні твори втілені на сценах українських театрів, роблять честь нашому краю, прославляючи його в Україні та за її межами. Ми пишаємося тим, що саме на Золочівщині , в селі Туркотин народився і виріс  поет.
З цієї нагоди у читальному залі Золочівської районної бібліотеки відбувся вечір- портрет під назвою "Славний син рідної  землі" для бібліотекарів району, який підготували і провели працівники відділу обслуговування.
Вірші Богдана Стельмаха - об'ємні, по-філософськи насичені, з глибоким моральним змістом не сприймаються на слух "між іншим". У них треба занурюватися з головою, глибоко сприймаючи душею. Кожен рядок - це подія, яку треба обмізкувати. Чи не тому поезія Богдана Стельмаха так добре звучить в піснях, де ритм і мелодія акцентують смисл кожного слова.
На заході були використані пісні на слова Богдана Стельмаха "Світлиця" та "Запроси мене у сни свої" , які так доповнили  вечір, додали ліричності та святковості .





Немає коментарів:

Дописати коментар