четвер, 21 січня 2016 р.

Прочитав сам – дай прочитати іншому!


/Files/images/celo/IMG_0661.JPG /Files/images/celo/IMG_0655.JPG

У наш час стрімкого розвитку новітніх технологій, активного технічного прогресування пробудити у людини книжкову лихоманку є справою не легкою. Інформаційні технології стають невід'ємною частиною нашого життя, яке вже не є повноцінним без всесвітньої мережі Інтернет. Комп'ютер замінює реальні речі на віртуальні, і це влаштовує людство.
Що робити, коли електронна книга замінює матеріальну, "живу" книгу, яка є приємною на дотик і пахне фарбою? Потрібно поєднати Інтернет-простір та книгу і зробити читання цікавим, захоплюючим, інтригуючим процесом. Саме такою є мета громадського руху буккроссерів.

Прочитав сам – дай прочитати іншому!

Золочівська центральна районна бібліотека імені І. Франка долучається до світового руху буккроссингу! (англ. «Bookcrossing») http://uk.wikipedia.org/wiki/BookCrossing.
/Files/images/celo/bookcrossing-340x250.jpg

Ви маєте унікальну можливість безкоштовно взяти собі книгу, яка Вас зацікавила, залишивши (по бажанню) взамін іншу книгу, для того, щоб її прочитали інші!
Якщо на ваших книжкових поличках є книги, які ви захочети «відпустити», завітайте до нашої бібліотеки! 
Разом ми прочитаємо більше!!!
Полиця буккроссингу розміщена у фойє бібліотеки.

/Files/images/celo/39QKY1.jpg 

Буккроссинг (англ. bookcrossing) — хобі та громадський рух, що діє за принципом соціальних мереж і близький до флешмобу. Це квест, гра, захоплююча пригода, непередбачувана подія, можливість познайомитися з різними людьми, знайти цікаву книгу чи її загубити. В неї може грати кожен, хто любить читати і ділитись. Людина, прочитавши книгу, залишає («звільняє») її у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро), для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти і прочитати, та у свою чергу за бажанням повинна повторити процес.
Однак, залишати улюблену книгу на лавці, напевно, трішки необачно, адже її може намочити дощ чи скинути на землю вітром. Щоб уникнути таких неприємностей, буккросери вигадали «безпечні полиці», тобто місця, на які завжди можна покласти «вільну» книгу та взяти, якщо трапиться, іншу. В багатьох містах України можна знайти такі полиці в бібліотеках та книгарнях: Київ, Івано-Франківськ, Дніпропетровськ, Донецьк, Коломия, Луцьк, Львів

Немає коментарів:

Дописати коментар