неділю, 15 травня 2016 р.

Паління чи здоров'я






В рамках відзначення Дня боротьби з тютюнопалінням 13 травня в читальному залі бібліотеки відбулася інформаційна година "Паління чи здоров'я" для учнів 9 -го класу ЗОШ №4 (кл.керівник М.М. Ящук).
Традиційно щороку 31 травня весь світ і Україна в тому числі, відзначає День боротьби з тютюнопалінням. Противники шкідливої звички закликають кинути палити хоча б на один день.
За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому в країні 15,5 млн курців, і з кожним роком кількість викурених сигарет зростає.
Щороку близько 5,4 мільйонів людей помирають від хвороб, пов'язаних із тютюнопалінням - 80% із них знаходяться в країнах із низьким та середнім прибутком. Близько половини усіх курців помирають від хвороб, пов'язаних із тютюном, і дослідження також показують, що пасивне паління впливає на всіх, хто знаходиться поруч. Якщо ми залишимо цю проблему невирішеною, кількість смертей від тютюнопаління збільшиться до 8 мільйонів у 2030 році.
Позбутися шкідливої звички непросто. На щастя, є чимало випробуваних способів кинути палити і почати здоровий спосіб життя.
Бібліотекарі розповіли про історію виникнення та важливість дня боротьби з тютюнопаління . Закликали - бути господарями свого життя, а не підкорятися сигареті.
Щоб переконливішими були аргументи щодо правильного вибору на зустріч було запрошено лікаря-терапевта підліткового кабінету Золочівської ЦРЛ Рибку Н.Б., яка розповіла про вплив тютюнопаління на організм молодих людей з медичної точки зору.
Присутні переглянули відеоролик "Проти куріння" та презентацію "Шкідливий вплив тютюнопаління". Був організований прес-дайджест "Ні курінню!"
/Files/images/kurnnya/IMG_0925.JPG/Files/images/kurnnya/IMG_0929.JPG /Files/images/kurnnya/IMG_0639.JPG



Немає коментарів:

Дописати коментар