пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Комп'ютер на допомогу бібліотекарю

      Сучасна бібліотека повинна мати в своїх фондах не тільки книги і періодику. Комп’ютер в бібліотеці – медіатека, якісно нове забезпечення можливостей для самопідготовки, реалізації своїх професійних та дозвіллевих потреб . Користувач бібліотеки може самостійно здобувати інформацію, читаючи не лише книги, але й отримувати знання з Інтернету, СD-дисків, прослуховувати аудіозаписи, переглядати відеофільми, використовувати все це для написання рефератів, доповідей, творів, для підготовки уроків, проектів тощо.        

     Без комп’ютерної техніки неможливо уявити сучасну бібліотеку, адже вона дозволяє збільшити кількість відвідувань, полегшити працю бібліотекаря. А найголовніше – комп’ютеризація бібліотек відкриває можливості для більш повного задоволення читацьких запитів, підвищує відсоток якісної підготовки домашніх завдань, зменшує витрати часу на пошук необхідної інформації, робить доступ практично до будь-якої інформації відкритим.Сучасна бібліотека повинна мати в своїх фондах не тільки книги і періодику. Комп’ютер в бібліотеці – медіатека, якісно нове забезпечення можливостей для самопідготовки, реалізації своїх професійних та дозвіллевих потреб . Користувач бібліотеки може самостійно здобувати інформацію, читаючи не лише книги, але й отримувати знання з Інтернету, СD-дисків, прослуховувати аудіозаписи, переглядати відеофільми, використовувати все це для написання рефератів, доповідей, творів, для підготовки уроків, проектів тощо.           

  Якісні бібліотечні послуги, які задовольняють потреби та відповідають очікуванням сучасної динамічної людини - це передусім велика праця бібліотекарів.         

  З цієї нагоди в секторі інфомаційних технологій Золочівської ЦРБ ім.І.Франка 7 липня для бібліотекарів бібліотек-філій відбувся бібліотечний урок " Комп'ютер на допомогу бібліотекарю".         

  Бібліотекар сектору розповіла присутнім за допомогою якого сервісу можна продемонструвати книжкові виставки, фото нових чи найпопулярніших книг, буктрейлери , відео, інфографіку, фото майстер-класів, рекламну продукцію, презентації, створювати "дошки" із картинками на тему книги,читання, зображеннями цікавих ідей .

/Files/images/1/2017/1/IMG_4836.JPG

Немає коментарів:

Дописати коментар