четвер, 12 жовтня 2017 р.

Сила нескорених

Були полки і зброя розмаїта.
Залоги скрізь, і тут, і за Дніпром.
А нам би ще мислителя, піїта,
щоб володів - як шаблею - пером!

МОЛЮСЯ НАШІЙ ПРЕСВЯТІЙ ПОКРОВІ.
благослови і пера, і шаблі!
Бо лиш народи, явлені у Слові,
достойно жити можуть на землі.
                                          Ліна Костенко 






Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва

Це свято було одним із найголовніших для запорозьких козаків, які особливо шанували ікону Покрови, будуючи по всій Україні   Покровські Церкви. Дата 14 жовтня стала символічною в новітні часи - в цей день 1991 р. було урочисто оголошено про відновлення українського козацтва. У серпні 1997 року було ухвалено разом зі Святом Покрови відзначити 14 жовтня День українського козацтва. Також патріотичні організації відзначають свято Покрови як День створення Української повстанської армії (УПА).

День захисника України

Захист своєї Вітчизни  - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги. Як свято, цей день прийшов на зміну Дню захисників Вітчизни, який відзначали українці 23 лютого. Через збройну агресію Росії проти України у суспільстві підсилилося прагнення відмовитися від радянських свят. З метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві було встановлено нове свято - "День захисника України", яке тепер відзначається щорічно в день Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки українського козацтва.

В читальному залі Золочівської ЦРБ проведено годину мужності "Свято мужності і відваги" та оформлено виставку-панораму "Сила нескорених".






Немає коментарів:

Дописати коментар