суботу, 22 грудня 2018 р.

Обличчя української історії. В.Чорновіл


     В'ячеслав Максимович Чорновіл — український політик, публіцист, політв'язень СРСР, Герой України. Разом з іншими діячами започаткував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів, ініціатор створення Української гельсінської спілки. За «антирадянську пропаґанду» перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні 17 років. Був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р.
     Це людина, яка завжди боролася за правду – і тоді, коли виступав проти арештів української інтелігенції на прем’єрі фільму С. Параджанова «Тіні забутих предків», і тоді, коли відмовлявся свідчити проти своїх друзів, і коли написав книгу «Лихо з розуму», і кожен день свого життя він ставав на бік правди. 


  В читальному залі  Золочівської центральної бібліотеки ім. І.Франка до 81 річниці  від дня народження В.Чорновола пройшла відео-година "Обличчя української історії. В.Чорновіл". До уваги користувачів оформлено книжково-ілюстративну виставку " Він був голосом нашої свободи"







Немає коментарів:

Дописати коментар