четвер, 14 квітня 2022 р.

Майстер-клас "Декорування вербових гілочок"


Весна – це пора пробудження природи від зимового довгого сну. А разом з тим весна – це час улюбленого усім народом свята – Великодня!

За тиждень до Великодня відзначаємо Вербну неділю. В цьому, 2022 році, припадає на 17 квітня.
Верба вважається символом весни, родючості, здоров’я, радості і життя. Крім того, рослина має магічні і лікарські властивості. В народі кажуть, що вона може лікувати, забирати негативну енергію.
Згідно з християнським вченням у цей час Спаситель Христос в’їжджав до Єрусалиму на ослику, і миряни устеляли перед ним дорогу пальмовим листям.
Оскільки в Україні пальми не ростуть, то їх замінили вербовими гілками. Як ми знаємо, це дерево, здавен вельми шановане серед нашого народу, тому що воно перше сповіщає про прихід весни.

13 квітня в читальному залі Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка пройшов майстер-клас "Декорування вербових гілочок" для користувачів бібліотеки та переселенців з інших міст, який провели працівники національного природного парку «Північне Поділля» Тетяна Тишко та Христина Грицай. Всі учасники мали можливість прикрасити вербову галузку за своїм смаком.
Дякуємо організаторам за надані матеріали.
Тож нехай разом із гілочкою верби в кожен дім увійде щастя, радість світлого свята Вербної Неділі.

















Немає коментарів:

Дописати коментар