четвер, 16 травня 2024 р.

До Всесвітнього Дня вишиванки

 Український народ ставиться до вишиванки як до святині. Сорочки передавали з покоління в покоління, з роду в рід, берегли як реліквії. Закодована родова генетична інформація оберігала нащадків від ударів долі, захищала від злих сил, поганих очей, негативної енергії.

У Всесвітній день вишиванки до Золочівської міської бібліотеки завітали учні 10 класу Золочівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 разом з класним керівником Лілією Михайлишин. Учні ознайомилися з історією виникнення свята Дня Вишиванки. Неабияке здивування викликали ціла низка цікавих фактів про вишиванку, що ретельно підібрали бібліотекарі Віра Шафранська та Наталія Потежна. Дізналися особливості вишивання, що притаманні нашому Золочівському краю та доторкнулися до зразків вишитої спадщини наших земляків, що бережливо зберігаються у Золочівській міській бібліотеці імені Івана Франка.
Сьогодні, коли війна триває понад 10 років такі речі, як вишиванки, стають дуже важливими та символічними. Бо дозволяють кожному окремому українцю відчути споріднення з великим українським народом, що віками боровся за свою незалежність і можливість бути та обирати.
Вистоїмо.







Немає коментарів:

Дописати коментар