пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Презентація книги Галини Лицур-Щадей

26 липня в Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка відбулася Презентація роману Галини Лицур-Щадей "Вдома чекає Марко", який цієї весни побачив світ у [Видавництво 21].


Наша гостя народилася і живе на Прикарпатті. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Працювала журналісткою, але вже понад двадцять років веде підприємницьку діяльність. У 2019 році вийшла її дебютна книжка «Таке життя». Це збірка короткої прози, яка була відзначена літературною премією імені Ірини Вільде та премією імені Олеся Гончара. З початком війни пані Галина активно займається волонтерською роботою. Тож часу для творчості завжди не вистачає. І ось нарешті цього року вийшов перший роман авторки, який вона й представила увазі золочівʼян.

Це історія про дитинство і дитячі травми, які резонують в дорослому віці, про дружбу і кохання, про пошуки (і віднайдення) себе. А також про спробу відчути щастя на дотик.

Пані Галина розповіла, як писалась та видавалась книга, як виникла ідея її написання, з кого змальовувала героїв, розкрила таємницю, як з’явилася його назва.
Відвідувачі цього літературного заходу змогли почути уривки роману в авторському читанні.
Теплі слова лунали з вуст гостей . Чудово модерувала зустріч золочів'янка, літературна оглядачка Галина Новосад.
Ну а закінчилась презентація традиційно, та від того не менш душевно – автограф- і фотосесією.
Дякуємо авторці за чудовий подарунок бібліотеціі. Книга-найкращий подарунок. А коли вона подарована бібліотеці, де її прочитає не один десяток користувачів, то це найцінніший подарунок.










Немає коментарів:

Дописати коментар