вівторок, 27 серпня 2024 р.

27 СЕРПНЯ – ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ІВАНА ФРАНКА

 27 серпня Україна відзначає 168-ту річницю від дня народження національного генія Івана Франка, який увійшов до світової історії як видатний поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, публіцист і філософ, фольклорист і мовознавець, етнограф і економіст, громадський і політичний діяч.

До 168-ї річниці з дня народження Каменяра пропонуємо ознайомитись з книжковою виставкою «Велет українства», що діє в читальному залі Золочівської міської бібліотеки , яка гордо носить ім’я  І. Франка.

 Сьогодні, в День народження Івана Франка, ми вкотре переконуємося, наскільки актуальними залишаються його ідеї й заклики. Великий Каменяр, чиє слово було мечем у боротьбі за волю України, ніби передбачав сьогоднішні виклики.

У часі, коли наша країна знову веде боротьбу за свою незалежність, ми особливо гостро відчуваємо відлуння слів Франка. Його заклики до єдності, до самопожертви, до здобуття правди та справедливості.

Адже що таке війна, як не боротьба за те, щоб кожен народ мав право на самовизначення, щоб кожна людина могла жити у вільній і незалежній державі? Це те, за що боровся Іван Франко все своє життя.

Нехай його слова стануть для нас дороговказом у цій нелегкій боротьбі. А ми, в свою чергу, зробимо все можливе, щоб його мрія про сильну, незалежну і процвітаючу Україну стала реальністю.


 





 


субота, 24 серпня 2024 р.

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ 2024

  
Свято Незалежності України щороку відзначається на найвищому рівні як важлива знаменна подія у багатовіковій історії національного державотворення.

У зв’язку із збройною агресією росії проти України, відзначення Дня Незалежності набуває особливого значення, далі це стає актом опору та відданості української нації її незалежності та суверенітету.

З нагоди свята Дня Незалежності України Золочівська міська бібліотека ім. І. Франка долучилася до урочистих заходів міста. Зокрема було організовано святкову композицію «Моя Україна», оформлено книжкову виставку "Україна - шлях до незалежності",  організовано майстер-клас «Україна – синьо-золота», де всі бажаючі могли розмальвувати природні матеріали  акриловими фарбами разом з майстринею Галиною Курило.  Також бібліотекарі долучилися до благодійного  ярмарку, що відбувся у фойє Золочівського палацу культури ім. І.Білозора. 





























пʼятниця, 9 серпня 2024 р.

Майстер-клас з малювання з майстринею Галиною Курило.

Розмальовані камінці - це захопливий спосіб вираження мистецького таланту. Ця проста, але ефективна техніка стала популярною серед дітей та дорослих, які пробують нові “полотна” для реалізації творчих здібностей. 8 серпня в читальному залі Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка відбувся черговий майстер-клас з малювання з майстринею Галиною Курило.

Ви також можете спробувати створювати малюнки, відтворювати природні сцени або навіть намагатися перетворити каміння у смішних персонажів. Тут все залежить тільки від Вашої уяви. Слідкуйте за нашими анонсами та приходьте до бібліотеки!













пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

ХУДОЖНІЙ РОЗПИС АКРИЛОВИМИ ФАРБАМИ

 2 серпня в читальному залі Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка відбувся черговий майстер-клас з малювання з мисткинею Галиною Курило. Цього разу всі бажаючі малювали на каміннях акриловими фарбами все що кому до вподоби, та все ж переважали патріотичні мотиви.

Розмальовуйте камінці, деревяні спили, мушлі та створюйте власні унікальні роботи разом з нами! Сувеніри зроблені власноруч завжди є особливими, незвичайними. Зажди милують власне серце та можуть стати чудовим етнічним подарунком. Слідкуйте за нашими анонсами.

















Літо - час читати!

Літо буває різним: теплим, п’янким, романтичним, дощовим, карантинним, воєнним…
Однак, у кожному з випадків воно незабутнє.
Літо триває...
Із фонду Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка ми підібрали книги, які якнайкраще підійдуть для читання влітку.
Тож запрошуємо вас до бібліотеки обрати собі книжки, які і навчать, і розважать, і зроблять ваше літо кращим!