вівторок, 27 серпня 2024 р.

27 СЕРПНЯ – ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ІВАНА ФРАНКА

 27 серпня Україна відзначає 168-ту річницю від дня народження національного генія Івана Франка, який увійшов до світової історії як видатний поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, публіцист і філософ, фольклорист і мовознавець, етнограф і економіст, громадський і політичний діяч.

До 168-ї річниці з дня народження Каменяра пропонуємо ознайомитись з книжковою виставкою «Велет українства», що діє в читальному залі Золочівської міської бібліотеки , яка гордо носить ім’я  І. Франка.

 Сьогодні, в День народження Івана Франка, ми вкотре переконуємося, наскільки актуальними залишаються його ідеї й заклики. Великий Каменяр, чиє слово було мечем у боротьбі за волю України, ніби передбачав сьогоднішні виклики.

У часі, коли наша країна знову веде боротьбу за свою незалежність, ми особливо гостро відчуваємо відлуння слів Франка. Його заклики до єдності, до самопожертви, до здобуття правди та справедливості.

Адже що таке війна, як не боротьба за те, щоб кожен народ мав право на самовизначення, щоб кожна людина могла жити у вільній і незалежній державі? Це те, за що боровся Іван Франко все своє життя.

Нехай його слова стануть для нас дороговказом у цій нелегкій боротьбі. А ми, в свою чергу, зробимо все можливе, щоб його мрія про сильну, незалежну і процвітаючу Україну стала реальністю.


 





 


Немає коментарів:

Дописати коментар