суботу, 5 березня 2016 р.

Майстер-клас "На гончарному крузі - гаварецька кераміка"






      З давніх-давен розвивалось гончарне ремесло за своїми неписаними законамим. Велечезний загал гончарів натхненно передавав від діда до батька, від батька до сина багатющі традиції.

Щоб це прадідівське одвічне ремесло  не загинуло, щоб його відродити і підтримати в наш час, передати секрети цього ремесла молодому поколінню  4 березня 2016 року в читальному залі Золочівської ЦРБ Ім. І. Франка відбувся майстер-клас "На гончарному крузі - гаварецька кераміка" для учнів 9-В класу ЗОШ №1(класний керівник Кащій О.Р.). Розкрито арт-виставку "Мелодія в глині" , яка презентує кераміку виготовлену гончарями нашого району і вироби учасників майстер-класу.
/Files/images/keramka/IMG_0253.JPG
Розпочала захід зав.відділу обслуговування Інна Джегур, яка розповіла про рукотворну красу, димлене диво- про гаварецьку чорнолощену кераміку, розповіла одну з легенд про походженння села та зародження гончарської традиції.
/Files/images/keramka/IMG_0182.JPG
Провела майстер-клас керівник гуртка Золочівської станції юних техніків - Марія Миронівна Кіналь. Хлопці та дівчата з задоволенням ліпили свої перші вироби: свистунці, вази, баранці, чудо-звірі. З простої глини починається - шлях до ремесла. Звертаючись до присутніх майстриня зауважила: "Я не закликаю вас стати професійними гончарями, я лише жадаю запалити душу кожного шукача можливих секретів гончарного мистецтва. Тому я глибоко переконана, що жодна машина не зробить виріб таким привабливим, яким роблять його руки майстра!".





/Files/images/keramka/IMG_2990.JPG
/Files/images/keramka/IMG_0227.JPG
/Files/images/keramka/IMG_0238.JPG

/Files/images/keramka/IMG_0241.JPG
/Files/images/keramka/IMG_0245.JPG
/Files/images/keramka/IMG_0248.JPG
/Files/images/keramka/IMG_0204.JPG
    
Запрошуємо всіх бажаючих  відвідати гурток гончарів, що діє при Золочівській станції юних техніків.
Хай завжди крутиться гончарний круг, прославляючи Золочівський край!

Немає коментарів:

Дописати коментар