четвер, 26 травня 2016 р.

Франкові читання


Цього року відзначаємо 160 -ту річницю від дня народження славного сина, невтомного борця за справедливість, письменника світового значення, українського Мойсея Івана Франка.
У такі дні потрібно говорити і замислюватися над святим обов'язком: шанувати своїх геніїв і пророків, вивчати їх спадщину, постійно пам'ятати їх заповіти.
Сьогодні знову став животрепетним і актуальним заклик Івана франка : "Ми мусимо навчитися чути себе українцями" , бо в ньому палає невгасима синівська любов до рідної неньки - України.
В рамках святкування 160-ої річниці від дня народження Івана Франка в читальній залі ЗолочівськоїЦРБ відбулися франкові читання "Пророк у своїй Вітчизні". Були запрошені студенти групи № 18 і бібліотекарі Рущак Н.П. та Кульматицька М.П. Золочівського професійного ліцею та старшокласники ЗОШ №3.
Вели захід бібліотекарі відділу обслуговування Інна Джегур та Віра Шафранська. Уривок з поеми Івана франка "Мойсей" прочитав керівник молодіжного театру "Край" Андрій Карнидал, а поезії читали учасники театру та студенти професійного ліцею.
Другою частиною франкових читань був літературно-музичний коктель, де вірші декламовані бібліотекарем Оксаною Кармазин перепліталися з піснями на слова Івана Франка "Ой ти дівчино з горіха зерня", "Червона калино чого в лузі гнешся", Чого являєшся мені...". Відеоролики підготували бібліотекарі Оксана Замківська та Світлана Мацюк.
/Files/images/franko/IMG_1169.JPG

/Files/images/franko/IMG_1165.JPG

/Files/images/franko/IMG_1171.JPG
/Files/images/franko/IMG_1175.JPG /Files/images/franko/IMG_1178.JPG /Files/images/franko/IMG_1184.JPG /Files/images/franko/IMG_1173.JPG

/Files/images/franko/IMG_1180.JPG/Files/images/franko/IMG_1197.JPG /Files/images/franko/IMG_1193.JPG
"Лиш боротись - значить жить" - це кредо Івана Франка завжди актуальне для нас. Бо воно є не просто гаслом, а глибокою внутрішньою переконаністю людини, яка пережила страждання, особисті невдачі, переборола тимчасову слабкість духу, але не зломилася.

Немає коментарів:

Дописати коментар