вівторок, 19 липня 2016 р.

Людина і природа - грані взаємовідносин


     Людство протягом свого існування постійно контактує з природою. Людський вплив на неї має як позитивний, так і негативний характер. Негативні наслідки останніх десятиліть все частіше набувають техногенного характеру, дедалі більшого розмаху набуває забруднення атмосфери, водоймищ, деградація ґрунтового покрову, знищення запасів біологічних ресурсів, порушення стабільності екологічних систем та багато інших.

    Cьогодні на планеті визначено декілька десятків найважливіших глобальних проблем, що чекають людство у XXI столітті. До першого десятка належать: зміни клімату, дефіцит питної води, знеліснення, опустелювання, забруднення прісних вод, низька якість управління, утрата біорізноманіття, зростання і міграція населення, зміна соціальних цінностей, утилізація відходів, забруднення повітря. 
     До уваги користувачів бібліотека пропонує виставку-роздум (виставку-дискусію) "Людина - природа: грані взаємовідносин", де розглядаються деякі з вищенаведених проблем сьогодення, бо ж літо - це не лише пора відпочинку, час відновлення власних сил, але й час для того, щоб визначити, що ми даємо цьому світу, своїй землі, коли хочемо від них щось брати. На виставці представлена література, яка охоплює найважливіші проблеми загальної та сучасної екології довкілля: захист та збереження атмосфери, охорона та раціональне використання водних ресурсів, сільськогосподарська екологія, техноекологія, екологічна безпека продуктів харчування та екологія житла. 


Немає коментарів:

Дописати коментар