пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Метаморфози читання і читацьких уподобань у сучасній бібліотеці

   В одній з найбільших бібліотек міста Львова - бібліотеці-філії №42 Централізованої бібліотечної системи для дітей, що розташована за адресою: вул. Патона, 4/2, відбувся обласний семінар за темою: "Метаморфози читання і читацьких уподобань" для бібліотечних працівників області. Тут розташована бібліотека майбутнього - Комфорт-бібліотека
    Перетворення (метаморфози) тут проявляються в усьому, насамперед - в дизайні та архітектурі, а також і в модерних способах роботи з користувачами. Головний девіз бібліотеки тепер звучить так: "Усуваємо межі та перешкоди". Безпосередній доказ цього бачимо вже зараз: знято всі перегородки-перешкоди, відділи розташовані сегментами, по секторах простору. Таким чином, користувачі можуть бачити всю роботу книгозбірні загалом і в комплексі, вільно спілкуватися з бібліотечними працівниками (при бажанні), а також між собою.
  Але межі й перешкоди потрібно усувати і в способах роботи з користувачами. В цьому й полягає зміст сучасних бібліотечних перетворень (метаморфоз). Це, а також багато іншого стало темою та метою семінару, який відбувся на базі бібліотеки-філії №42 - бібліотеки комфорту.
    На зустріч були запрошені й наші представники - Інна Джегур та Світлана Мацюк, які презентували нетрадиційні форми роботи через мультимедійну презентацію: "Ніч в бібліотеці: що це - реаліті-шоу чи промоція читання".
    Учасники мали змогу взяти участь у панельній дискусії: "Метаморфози читання в контексті соціологічних досліджень" та в рольовій грі: "Львів - місто літератури",  також дізнатися про вплив сучасних технологій на форми популяризації читання. Як це було в деталях - дивіться у фоторепортажі.

 










Немає коментарів:

Дописати коментар