середу, 30 серпня 2017 р.

Найулюбленіший український гуморист. 95 років від дня народження Павла Глазового

 Павло Глазовий (30.08.1922-29.10.2004) -  найулюбленіший український "сміхотерапевт" останнього півстоліття, якому сьогодні, 30 серпня, виповнилося б 95... Його твори запалюють радісним, іскристим сміхом і юні, і дорослі серця, підбадьорюють у найскладніші хвилини безнадії. 
    Творчість Павла Глазового - гірка й прекрасна правда про нас самих. Його буцім то невибагливі на "естетський" слух гуморески роблять людей щасливішими і звільняють від страху.
   Гуморески Павла Глазового входили до репертуару народних артистів України Андрія Сови, Анатолія Паламаренка, Валентина Дуклера, Анатолія Литвинова, Ніни Крюкової, Володимира Калашникова та багатьох інших майстрів сміху. Поет, який любив веселий здоровий сміх, був щасливий від того, що пише простим людям. Іскристий гумор поета часто носив характер народного анекдоту. Але від того він не лише не губив щирої народної любові, а навіть став ще за життя легендою. Вже багато років читачі різних поколінь із захопленням читають гуморески Павла Глазового, кожний знаходячи у його творчості щось своє. Притаманні поету любов до рідної землі, до свого народу, вболівання за українську мову, українське мистецтво, донесені до людей в гумористичній формі, допомагають їм переосмислити своє буття.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар