четвер, 26 квітня 2018 р.

День Чорнобильської трагедії



        32 роки минуло від дня, з якого розпочалося нове літочислення для України й всього людства. 26 квітня 1986 року, тихої весняної ночі, на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції прогримів вибух, який сколихнув увесь світ. Страшна звістка про катастрофу в Чорнобилі - невеличкому українському місті, розташованому поблизу злиття сивого Дніпра й тихоплинної Прип'яті, облетіла всю планету. Оспіваний мирний атом, здавалося б, приручений і покірний, вийшов з-під влади людини, вивергаючи на землю поверхню вогненне нутро, розхукуючи навсибіч незриму отруту радіації.
      Сучасне покоління не має права забувати трагічні сторінки історії.
       З цією метою в читальному залі Золочівської ЦРБ 25 квітня 2018 року була проведена поетична композиція "Біль, обернений у слово: поети про Чорнобиль" працівниками відділу обслуговування спільно з вчителем ЗОШ № 1 Масник Н.Л., зав. шкільною бібліотекою Блазовською Л.Б.
       Учні 10- Б класу ЗОШ №1 більше дізналися про чорний квітневий день, коли стався вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС, про подвиг ліквідаторів - чорнобильців, які, ризикуючи собою першими прийняли на себе вогонь атомної катастрофи, про гіркі наслідки Чорнобиля для всього людства.
         Тема Чорнобильської трагедії знайшла відображення у творчості багатьох українських поетів, таких як Л. Костенко, І. Драч, О.Гончар, Б.Олійник, М.Сингаївський, Л.Горлач та ін..
          Школярі Бурдик Христина, Рущак Софія, Юрдунь Юлія, Кузик Андріана, Чайковська Юлія продекламували відомі поезії.
          Захід відбувся за участю ліквідаторів Чорнобильської аварії, золочів'ян : голови районної організації " Союз Чорнобиль України" Гураля Б.О., члена Ради цієї організації Сабадаша Я.М., які поділилися своїми спогадами про ті жахливі події.
          Було використано відеоролик " І слово Чорнобиль нам страшно згадати" , кліп Н.Май " Чорнобильська біда"














Немає коментарів:

Дописати коментар