четвер, 26 липня 2018 р.

Свято дароване Богом (1030 річчя Хрещення Київської - Русі-України)

Врочистий ювілей...Тисячоліття славне.
Христилась Україна Духом у Дніпрі.
Апостольські здійснились візії прадавні:
З'явився Хрест Святий на київській горі.
Є. Крименко

    Прийняття християнства київським князем Володимиром стало ключовою подією в історії Русі, заклало основи державності і на століття визначило долю народів, що вийшли з київської хресної купелі. 1030 років тому православна віра згуртувала  населення Київської Русі в єдиний народ, дала можливість на рівноправних умовах увійти в число найбільш могутніх держав Європи, сприяло розвитку економіки, культури, мистецтва.


     З нагоди цієї дати в читальному залі Золочівської ЦРБ оформлено виставку- панораму  "Свято дароване Богом" (1030 річчя Хрещення Київської - Русі-України).
   " Святий князю Володимире, Тобі поручаємо  всі потреби  нашого народу  і наші власні. Ти охрестив Україну  в ім'я Пресвятої Тройці, тож, святий наш покровителю, зглянься на наші мольби та моління всього нашого народу"  так розпочинається молитва до рівноапостольного князя Володимира, пам'ять якого, як і День хрещення Київської Русі, святкуємо 28 липня.
         Маємо надію, що в час війни, розбрату та політичної нестабільності історична постать князя Володимира, як і тисячу років тому, стане не тільки символом примирення християн в Україні, а й об'єднавчим початком для всіх нас, громадян України, синів великої та вільної Держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар