пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Круглий стіл до Дня Соборності України


17 січня 2019 року у читальній залі Золочівської районної бібліотека ім. І. Франка, відбулась зустріч з громадськістю до 100-річчя Акту Злуки УНР і ЗУНР.
Доповідачі зустрічі – це вчителі з історії міських шкіл, Петро Шуневич, Соломія Мельник, Марія Лісна, Тетяна Тихонова, Володимир Сивак, Оксана Ходачок розповіли про історичні передумови проголошення Акта злуки, проголошення Акта злуки, Уроки Соборності, а також про 100-річчя Соборності і Золочівщину.
Модератором зустрічі виступила Ольга Боса – начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації, поетеса Золочівщини. Яка наголосила, що День Соборності України – свято, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Метою зустрічі є обговорення з громадськістю процесу історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність та державність, особливість подій того часу та їх історичне значення, формування національної свідомості, патріотизму і відповідальності за долю України.
Зустріч з громадськістю до 100-річчя Акту Злуки УНР і ЗУНРУ (День Соборності України) відбулась за ініціативи відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.
До обговорення долучилися і громадські діячі – це Олег Сидорович, керівник Золочівської районної організації «Громадсько-патріотичного об’єднання «Український чин» та о. Ярослав Малий. Актуальним і тематичним був виступ Ігоря Войтовича, який виконав під акомпанемент гітари дві посвяти Генералу Курмановичу та Генералу Тарнавському, уродженцям Золочівської землі.







        В кінці заходу учасники підвели підсумки, що сила країни – саме в її єдності, яка залежить від зусиль кожного її громадянина. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Слава Україні! Героям Слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар