четвер, 21 травня 2020 р.

Всесвітній День Вишиванки 2020

Всесвітній день вишиванки – це свято, яке не так давно започатковане (лише у 2006 році), але протягом останніх років воно особливо актуальне.

Небайдужим є ставлення бібліотек до розвитку традиційного українського мистецтва. Саме вони намагаються зберегти, цей унікальний код українського народу для сучасних і прийдешніх поколінь, привернути увагу до традиційної народної культури .


Майже в кожній бібліотеці Золочівської ЦБС є краєзнавчі кутки, міні-музеї, де зберігаються експонати зібрані працівниками бібліотек у різних куточках району. Тут експонуються давні і сучасні, традиційні та авторські, багатоколірні та монохромні вишивані роботи.




       А чи знали ви, що в Золочівській районній бібліотеці ім.І.Франка зберігається вишитий рушник довжиною близько 30 метрів, який вишивали у кожному селі Золочівщини? Він займає чільне місце при проведенні соціокультурних заходів в межах району так області. Цьогоріч він був використаний у експозиції під відкритим небом «Вишиванка – символ нескорених».


День вишиванки-2020 присвячується українській родині та родоводу. Бібліотечна родина Золочівської ЦРБ разом із  представниками Районного Народного дому ім. І.Білозіра представляли сучасні та збережені від знищення вишиті артефакти українського народного мистецтва.



А у приміщенні бібліотеки відбувся народознавчий калейдоскоп "Закодована вічність в узорах".













Тож одягайте вишиванку на будь-який смак і колір де б ви не були!
Заповнюйте іфнопростір світлинами своїх родин у вишиванках та викладайте їх у соцмережі з написом #деньвишиванки2020 або #деньвишиванкиденьродоводу».
Вражаймо світ красою і розмаїттям українських вишиванок!

Немає коментарів:

Дописати коментар