середу, 12 серпня 2020 р.

Виставка-порада: «Мед – солодощі, ліки, косметика…»

Кожен з нас ще з дитинства знає про користь меду. Щоб жити якнайдовше,  щоб не вкорочувати дароване Богом життя, виснажуючи душу і тіло хворобами, мудра людина окрім духовної поживи шукає здорову природну їжу. І якщо добре шукає, то знаходить мед - найбагатший за складом природний продукт, який містить кілька сотень необхідних для нашого організму речовин і з яким за своєю життєдайною силою не зрівняються жодні солодощі світу.

Мед та інші бджолопродукти колись були першими ліками людини, а нині вони незаслужено чи не останні, бо їх витіснили хімічні препарати. Проте мед не повинен стояти в домашній аптечці поряд з ліками. Його місце - на столі, поряд з хлібом, і їсти його треба щодня, тоді і ліки не будуть потрібні. Не доведеться сягати по такі "атомні" ліки як антибіотики, назва яких красномовна - із латинської перекладається як "проти життя", бо вони таки руйнують в організмі окрім шкідливого ще й корисне та важливе. А тут сама Природа простягає руку помочі, пропонуючи натуральні ліки, які не мають собі рівних. І це не перебільшення.

Відомо, що мед є дуже цінний продуктом. Численними науковими дослiдженнями доведено, що лише 2-3 чайнi ложки меду на день суттєво покращують стан здоров’я, змiцнюють iмунiтет, покращують формулу кровi тощо. Найкращими сортами меду вважаються липовий, гречаний, акацієвий, вересковий мед. Вони наділені цілющими властивостями, але відрізняються за смаком і ароматом. Україна традиційно посідає в світі провідне місце з імпорту меду, і саме український мед вважається найякіснішим.

До продуктів бджільництва належить не тільки мед, а й ряд маловідомих, або зовсім невідомих продуктів. Крім меду в народній медицині широко використовують такі бджолопродукти, як квітковий пилок, бджолиний хліб, личинкове молочко, маточне молочко, прополіс, бджолиний віск, забрус, бджолиний підмір, бджолину отруту. 

А щоб дізнатися ще більше, до вашої уваги у читальному залі Золочівської ЦРБ ім. І. Франка офрмлена виставка-порада: «Мед – солодощі, ліки, косметика…»



Немає коментарів:

Дописати коментар