пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

#biblio_цікавинки

Друзі, у сьогоднішній нашій рубриці #biblio_цікавинки книга Трумен Капоте «Сніданок у «Тіффані». Історія американська, а водночас універсальна. Була написана у 50-их роках 20-го століття, але ні трохи не втратила актуальності звучання і сьогодні.

Це маленька книжка про велику мрію та вічні пошуки людиною того місця у світі, яке вона цілком могла б назвати своїм. Але коли темною стіною нависло минуле, від якого з усіх сил намагаєшся утекти, як відрізнити цей пошук від розпачливої втечі з заплющеними очами?
В центрі сюжету - 19-річна Голлі Голайтлі, - чарівна старлетка, яка любить бути в центрі уваги. Її мангеттенська квартира не перестає приймати гостей, вечіркам, здається, немає ні кінця, ні краю. Заможні кавалери, готові виконати будь-яку забаганку, впливові друзі, багато зв'язків, приваблива зовнішність... Чого іще для щастя треба? Однак за усім цим зовнішнім блиском ховається щось зовсім інше, Голлі зовсім не та, за кого її приймають.
Її життя повне таємниць і несподіванок, вона ніби якась загадка, яку хочеться розгадувати більше і більше.
Трумен Капоте - чудовий письменник, його шедеври входять у 100 найкращих класичних книг усіх часів.
Тому, у ці передноворічні дні радимо і вам прочитати його роман, особливо тим, хто шукає сенс життя і своє місце у цьому житті, адже книга надихає і є дуже атмосферною.




Немає коментарів:

Дописати коментар