пʼятницю, 25 червня 2021 р.

Війна в серці, в пам’яті, в книжках

 

22 червня — День скорботи і пам'яті, коли ми згадуємо та вшановуємо тих, хто ціною своєї крові відстоював перемогу.
Україна встановила цю дату Указом Президента України від 17-го листопада 2000-го року № 1245/2000 «День скорботи та вшанування пам’яті жертв Війни в Україні.
Цей день – одна з найскорботніших дат в історії усього людства. День початку масштабної та кровопролитної війни, яка тривала майже чотири роки.
22 червня 1941 на світанку фашистська Германія без оголошення війни нанесла масований нищівний удар по аеродромах і залізничних вузлах, по військово-морських базах та місцях розквартирування військових частин, по багатьох містах мирних країн, де жили, працювали і мріяли звичайні люди…
Німецько-радянська війна показала українцям руйнівну силу обох тоталітарних режимів. Усім відомі злочини нацистів на окупованих територіях України - Голокост, розстріли мирного населення, створення таборів смерті, спалення сіл. Не менш жорстокими були злочини і комуністичного режиму: розстріли політичних в'язнів у Західній Україні в червні-липні 1941 року, знищення центру Києва восени 1941 року, підрив Дніпрогесу, депортація кримських татар, примусове виселення автохтонних українців з їх етнічних земель.
У читальному залі Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка Золочівської міської ради діє книжкова виставка «Війна в серці, в пам’яті, в книжках».
Запрошуємо ознайомитися з літературою, що є у фонді нашої бібліотеки і дізнатися більше про кожне з видань.

Немає коментарів:

Дописати коментар