четвер, 26 травня 2022 р.

Майстер-клас із орієнтування на місцевості та в'язання туристичних вузлів

25 травня працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля», спільно із колегами із відділу еколого-освітньої роботи та за сприяння працівників Золочівської міської бібліотеки, провели для дітвори й дорослих із вимушено переселених сімей майстер-класи із орієнтування на місцевості та в’язання туристичних вузлів. Також у майстер-класах взяли участь і місцеві мешканці.
Під час майстер-класу з орієнтування фахівці з рекреації та туризму розповіли учасникам майстерки що таке азимут, як його визначати за допомогою магнітного компаса та навчали користуватися топографічними картами тощо. Згодом дітвора із захопленням самостійно визначала задані азимути й вправно користувалась компасами.
У процесі другого майстер-класу діти та дорослі з певним ентузіазмом навчалися в’язати туристичні вузли та слухали розповіді фахівців про їх використання у туристичній техніці при наведенні переправ через можливі природні перешкоди під час мандрівок територіями дикої природи.
А ще дітвора мала нагоду попрактикуватися у використанні спальних мішків для ночівлі в туристичних бівуаках на лоні природи.
Завершилися рекреаційно-туристичні пізнавальні майстер-класи спільним фото на уквітчаній поляні поруч із Центральною бібліотекою міста Золочів.

















Немає коментарів:

Дописати коментар