вівторок, 28 червня 2022 р.

Презентація поетичних збірок Ірини Яворської

Поезія – це завжди неповторність, це краса, свято. У кожного поета є щось своє незвичайне- свої рими, думки, настрій, слова…

26 червня в Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка відбулася презентація поетичних збірок талановитої золочів'янки Ірини Яворської.

Ірина Павлівна Яворська – чудова поетеса, чуйна, добра, відкрита, відповідальна людина. За фахом – економіст, а за покликом серця – поет.
Нові збірки поезій «Там, де явір високий» та "Лірники духу" складають поезії, наснажені дитинною любов'ю до рідного краю з домінуючою категорією краси. Ця краса у всьому - у квітучих весняних садах, у високих зорях, у стежині "вичовганій від дощу", у відблиску сонця на плесі річечки Гнилої Липи. Вона й там, де "в заростях черемхи солов’ї аж надривалися до світу", "де навіть повалені хати, та з очима сонця", "де ромашковий вітер сосни колише".
Презентувалась окрема книжечка віршів, оповідань та пісень для дітей "Країна дитинства".
Приємною несподіванкою стала і ще одна книжка віршів "Вісь гармонії", яка зовсім недавно вийшла друком.
На зустрічі прозвучали думки авторки про особливість написання віршів. Все це гармонійно перепліталось із декламацією віршів, з відгуками численних гостей, запрошених на зустріч: поетів, письменників, видавців, викладачів, студентів, користувачів бібліотеки – шанувальників творчості пані Ірини.
Експертом творчості Ірини Яворської виступила знана золочівська поетеса, членкиня національної спілки письменників України - Ольга Кіс, яка написала передмову до презентованих поетичних збірок.
Сапіга Дмитро Іванович- директор Львівського видавництва "Каменяр" висловив своє захоплення неповторною творчістю пані Ірини, поезією її душі, яка занурює читачів в казковий світ прекрасного, дивовижний світ любові – світ Ірини Яворської.
Вірші поетеси покладені на музику. Приємним музичним дарунком присутнім стали пісні на слова поетеси "Оберіг", "Душа на безлюдді", які поклав на музику Теодор Кукуруза.
В кінці зустрічі видавець Дмитро Сапіга зробив присутнім ще один сюрприз, презетувавши письменника зі Стрия - Ярослава Вороб'яка та його історичний роман про видатного сина України Івана Богуна "Козак з пірначем полковника, або Богун".
Зустріч пройшла на високоемоційному рівні.
Світлини - Андрія Доброносова.






















Немає коментарів:

Дописати коментар