пʼятницю, 2 березня 2012 р.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття...

 9 березня 1814 року - вікопомна дата, яку внесено до світового календаря знаменних і пам'ятних  дат ЮНЕСКО для відзначення  в усьому світі. Цього дня 198 років тому Україна подарувала світові Тараса Григоровича Шевченка - Генія, Поета, Пророка, що відкрив світові буття українців і завдяки якому скарби української душі повною рікою влилися в загальний потік людської культури.
Минають роки, десятиліття, століття, але товща часу не в змозі притупити гостру актуальність його слова для кожного з наступних поколінь, адже вся його велика спадщина - поезія, проза, мистецтво - усе пронизане любов'ю до України, до людини.




Сьогодні в нашій бібліотеці чекає читача знайомство з творчістю, життям геніального сина України. Для цього оформлена книжково-ілюстративна виставка " На вічнім шляху до Шевченка"
Читаймо більше Кобзаря! Адже сам Шевченко любив читати вголос і роздавав свої рукописи і тому був широко знаний ще за свого життя. Він - наша гордість, наша слава. Поповнюйтесь духом шевченкового слова, щоб відчути себе дітьми народу, який жив, живе і буде жити вічно.


Немає коментарів:

Дописати коментар