середу, 21 березня 2012 р.

Шевченківські дні в с.Сасові.

        Кожного року з весною проходить на нашу землю свято - день народження українського велета, пророка і поета, Тараса Шевченка.
          Цієї прохолодної березневої днини було гамірно в Сасівському народному домі "Просвіта". Як  і щорічно, селяни сходилися, щоб переглянути святкову програму "До тебе йду, Кобзаре, крізь століття!" і  вшанувати пам'ять  цієї видатної людини.
        На сцені - виставка літератури - добірка творів  великого Кобзаря і книг про Т.Шевченка. Милують око рушники біля портрета письменника, святкові плакати, ілюстрації до творів Шевченка, серед них і ті, що створені рукою поета.
         У розповідях ведучих звучать цікаві епізоди, сторінки життя нашого генія. Але основою свята стало, звичайно, Шевченкове слово - влучне, гостре, пророче; воно набувало особливої яскравості у виконанні дітей. Глядачів зачарувала "Лілея" у виконанні Валі Алексанрович, епізоди з поеми "Катерина". Найбільших оплесків заслужила гупа учнів 10 класу, які інсценізували поезію "У тієї Катерини хата напомості..."
        Чимало Шевченкових віршів покладено на музику. Саме тому на подібних заходах завжди лунає багато пісень. Ось і цього дня діти задушевно співали "Тече вода з-підявора", "Садок вишневий", а також пісні сучасних авторів, присвячені великому поету. Глядачам запам'яталося сольне виконання Олегом Орловським пісні  "Реве та стогне"... і пісні  "Стоїть тополя".
За традицією вечір завершився безсмертним "Заповітом", який співали всіучасники концерту разом з глядачами.
          Святкові програми в Сасові є результатом спільної праці педагогів Сасівської середньої школи і працівників культури села. Шевченківське свято готували вчителі Р.Стельмаховмч, О.Шибаєва, Г.Гулай, а також завідувач Народного дому с.Сасів М.Рудянин і бібліотекар В.Александрович.

Немає коментарів:

Дописати коментар