четвер, 26 січня 2017 р.

Пам'ятаємо про Крути

     


Наша історія не перестає кровоточити, як рани тих трьохсот юнаків, які в січні 1918 року піднялися на захист незалежної Української держави, протиставивши до зубів озброєним московсько-більшовицьким військам свої гарячі серця, як рани наших українських солдатів, які сьогодні змушені боронити волю рідної держави від російських військ і терористів.

         99 років відділяють нас від події 29 січня 1918 року. Та вони живуть у душі українського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на славні подвиги на честь Батьківщини.
         До Дня пам'яті Героїв Крут в читальному залі районної бібліотеки відбулася історична година  "Тернистим шляхом в ім'я держави" з учнями  10-Б класу ЗОШ №1. Ініціатором та співорганізатором зустрічі була бібліотекар школи  Н.М. Петрик. Присутні на заході мали змогу переглянути документальний фільм "Бій під Крутами", відеокліп  "Ніколи не плач...". Бібліотекар читального залу О. М. Кармазин декламувала вірші.
        На завершення зустрічі виступив вчитель історії В.А.Сивак ЗОШ №1,  який підсумував сказане, доповнивши розповідь маловідомими  фактами.







Немає коментарів:

Дописати коментар