понеділок, 6 серпня 2018 р.

Зустріч із Владикою Ігорем Ісіченком

В напрочуд теплій обстановці відбулася зустріч із Владикою Ігорем Ісіченком у неділю, 5 серпня, в читальній залі районної бібліотеки ім. Івана Франка м. Золочева.
Архиєпископ Ігор очолив Харківсько-Полтавську єпархію 12 липня 1993 р., тому нещодавно відзначив чвертьстолітній ювілей висвяти на єпископа - свого високого служіння Церкві. Доктор філологічних наук, професор Харківського національного університету імені Василя Каразіна та Києво-Могилянської академії, людина із енциклопедичними знаннями, критичним мисленням, стрижневою позицією, ґрунтовною освітою та широким світоглядом.
Архиєпископ Ігор - особистість непересічна, тому запитань було багато і запитання були різні. Про взаємини церкви та держави, про священичу місійність та роботу з молоддю, про покликання та вміння брати на себе зобов’язання й відповідальність, про важливість сприймати, аналізувати, а інколи просто відсіювати інформацію /про особливість менталітету галичан щодо сприйняття та розповсюдження неправдивої інформації чи, як тепер модно висловлюватись, фейкових новин/. «…І пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!» (Ін.8:31-32) – улюблене з Євангелії Владики Ігоря.
Дискутували про політичних лідерів, проросійські канали, зокрема «Інтер», та про московський патріархат у Києво-Печерській лаврі і не тільки. І тут важливо, на думку Владики, не робити різких кроків-заборон, що лише посилять спротив. Потрібно напрацювати й чітко реалізовувати державотворчу стратегію країни, бо навіть найкращий президент без цього нічого не досягне, а ми так і не матимемо омріяного розвитку України. Сьогодні ініціативність та самозарадність у родині, відповідальність та небайдужість до справ церкви і громади , вірне служіння Христові – святий обов’язок кожного християнина.


                         







Немає коментарів:

Дописати коментар