четвер, 30 травня 2019 р.

Основи охорони природи

     28 травня 2019 року працівники відділу обслуговування Золочівської ЦРБ ім. І.Франка запросили студентів першокурсників традиційно на екскурсію-знайомство з бібліотекою. Зав. відділу обслуговування Золочівської ЦРБ Інна Джегур детально розповіла про діяльність бібліотеки, про послуги, що надає книгозбірня, ознайомила присутніх з новинками літератури.

      Щоб відвідини бібліотеки були цікавими та пізнавальними до Міжнародного Дня біорізноманіття та Європейського Дня парків на зустріч з студентами була запрошена начальник відділу екологічної роботи Національного природного парку "Північне Поділля" М. Єргуньова , яка провела еко-заняття «Основи охорони природи»

    Студенти мали змогу дізнатись про основні аспекти діяльності національних природних парків, адже природозаповідання є ефективною формою збереження біорізноманіття. Під час заходу еко-освітяни розповіли присутнім, що біорізноманіття є одним з найважливіших надбань кожної держави, адже живі організми виконують життєво важливі функції, є індикаторами якості навколишнього середовища.
Також фахівці провели із студентами екологічне дослідження – «ecological footprint» («Екологічний слід»). Дане дослідження допомагає встановити, скільки земельних та водних ресурсів використовується людиною для виробництва, споживання та утилізації необхідних для її життєдіяльності товарів та послуг. За допомогою отриманих показників можна зрозуміти, чи не використовуємо ми зайві природні ресурси, чи не розтрачуємо їх більше, ніж наша планета в змозі створити.
Міжнародний день біорізноманіття, це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні проблеми збереження біорізноманіття, визначення його ролі у нашому повсякденному житті.















Немає коментарів:

Дописати коментар