четвер, 23 січня 2020 р.

День Соборності України

   День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання УНР та ЗУНР, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві.
   Акт возз'єднання - історичний фахт, який показав безсилля будь-яких спроб роз'єднати  український народ, протиставити українців один одному.
    22 січня у День Соборності України для студентів Золочівського коледжу  НУ "Львівська політехніка" групи "Право-2" було організовано "круглий стіл"  "Соборність України - запорука міцної держави" ( модератор зустрічі  викладач історії - Козюра А.А.).
   Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята - Дня Соборності України, ознайомилися з історичними фактами українського державотворення, згадали про Всеукраїнську акцію "живий ланцюг" між Києвом, Львовом та Івано- Франківськом.

    Студенти також підготували цікаву інформацію на дану тему. Ознайомилися з книжковою присвятою "Соборна сила України", яка представляє літературу про шлях України до Соборності. Переглянули відеоролик "День Соборності".










Немає коментарів:

Дописати коментар