середу, 2 грудня 2020 р.

КРАЄЗНАВСТВО ЯК БРЕНД БІБЛІОТЕКИ

 Ви напевно знаєте, що одним із базових напрямків роботи Золочівська центральна районна бібліотека ім.І.Франка є краєзнавча діяльність.

Працівники Золочівської ЦРБ ім. І. Франка ведуть роботу щодо збирання, збереження, забезпечення доступності і популяризації первинних джерел краєзнавчої інформації.
Яка мета
➡️ Забезпечення повноти інформації про край; збереження пам’яті місцевої громади; формування і розвиток краєзнавчих та інформаційних потреб членів громади (шляхом залучення у краєзнавчу діяльність).
Яким чином реалізовуємо
➡️ Документуємо краєзнавчу інформацію, створюємо краєзнавчий контент, популяризуємо його через простір бібліотеки та електронний ресурс (ведемо краєзнавчий блог бібліотеки Золочівщина#digest https://zolocyiv-kraj.blogspot.com та активно взаємодіємо з аудиторією в соціальних мережах), співпрацюємо із краєзнавцями-дослідниками та літераторами краю.
А 1-2 грудня громадським інформаційним центром Золочівська центральна районна бібліотека ім.І.Франка був проведений урок-тренінг «КРАЄЗНАВСТВО ЯК БРЕНД БІБЛІОТЕКИ», де присутніх знайомили з краєзнавчою картотекою, новинками літератури, краєзнавчими електронними ресурсами та можливостями пошуку на них потрібної краєзнавчої інформації.

Говорили про важливість краєзнавства у вивченні і збереженні багатовікових культурних традицій Золочівщини, про нові проєкти, які будуть реалізовуватися в межах громади









Немає коментарів:

Дописати коментар