середу, 9 грудня 2020 р.

Електронні послуги бібліотеки – інновація на користь громадян

Cучасна бібліотека – це не тільки читальня чи книгозбірня, але й величезний світ соціальних комунікацій для людей, об`єднаних пошуком знань.
Одним з нових напрямків роботи бібліотеки є сприяння населенню району в отриманні послуг через Громадський інформаційний центр, який діє при Золочівській центральній районній бібліотеці. Створений він в рамках проекту «Громадські інформаційні центри у Львівській області».
Прийшовши до Громадського інформаційного центру людина може отримати консультацію та практичну допомогу щодо пошуку будь – якої інформації׃ може подати електронну заяву чи скаргу до органу влади, замовити і одразу ж роздрукувати електронний квиток в будь-яке місце земної кулі, самостійно розрахувати пенсії і виплати на випадок безробіття, здійснити комунальний платіж, поповнити рахунок мобільного телефону та й, зрештою, здобути навички самостійного використання електронних сервісів.
Для популяризації цієї бібліотечної діяльності 8-9 грудня громадським інформаційним центром був проведений тренінг «Електронні послуги бібліотеки – інновація на користь громадян».
Мета тренінгу: популяризація серед населення е-послуг, розкриття їх суті, складу, форм та користі, зручності та доступності для користування, подолання психологічного бар’єру та донесення своїх прав користувачам.
Присутніх знайомили з переліком е- послуг, які доступні у бібліотеці:
  • Е – громадянин – доступ до інформаційних ресурсів для громадян України щодо оформлення документів.
  • Е- зайнятість – пошук роботи на інтернет-медіа-порталі «Труд» Державної служби зайнятості України.
  • Е – освіта – пошук необхідної навчального інформації, реєстрація випускників школи для проходження ЗНО, пошук інформації щодо вищих навчальних закладів України.
  • Е – культура – доступ до історичних та літературних онлайн-музеїв.
  • Е – бібліотека – доступ та використання ресурсів українських електронних бібліотек .
  • Е- банкінг – допомога у здійсненні онлайн-платежів (оплата мобільного зв’язку, стаціонарного телефону, операції з картками тощо) у бібліотеці через сервіс «Portmone.com» та «Приват24».
  • Е – транспорт – резервування та придбання проїзних пасажирських документів на залізничний транспорт через сервіс «Укрзалізниці», перегляд онлайн графіків руху маршрутних автобусів, відслідкування поштових перевезень «Укрпоштою» та «Новою поштою».
  • Е – шопінг – можливість придбання товарів (одяг, книги, косметика та ін..) через відповідні онлайн-магазини.
Говорили про перевагу – е-послуг: швидкість, зручність, відсутність черг та про нові е-послуги, які найближчим часом будуть доступні у бібліотеці.
Шановні мешканці Золочівшини, у бібліотеці створено умови для доступу до відповідних ресурсів, здійснюється навчання та консультування користувачів для самостійного опанування сервісів з розряду е-послуг.
Отож, запрошуємо до бібліотеки!






 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар