пʼятницю, 12 березня 2021 р.

 9 березня виповнюється 207 років від дня народження великого сина українського народу – Пророка української нації, поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.

Його уже за життя називали національним пророком, а написаний ним «Кобзар» - вважали Біблією українського націєтворення.

Українська нація житиме доти, доки над світом звучатиме слово Шевченка, бо у величі своєї геніальності він ще за життя здобув для себе гідне місце серед найяскравіших представників полінаціонального становлення світових народів, а по смерті – сягнув всенародної шани та світового визнання, став заслужено наділений ликом святого у сенсі носія всенародних жадань й устремлінь, праведника, пророка і речника, із кожною думкою, пересторогою і докором котрого, ми – українці – навчилися звіряти свій поступ.

Заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути невмирущість його слова, що є актуальним в наші дні допоможе книжкова панорама «Шевченко понад часом», що організована працівниками Золочівської ЦРБ ім. І. Франка у відділі абонементу.




Немає коментарів:

Дописати коментар