вівторок, 16 березня 2021 р.

Майстер-клас з виготовлення первоцвітів

     Щороку першими проявами весни є поява першоцвітів. Вони кольоровими промінчиками виглядають на лісових галявинах та гірських пагорбах, вкриваючи їх мальовничими килимами. Перші квіти після тривалої зими приносять величезну втіху для душі. Але не поспішайте рвати це чудо!

Усі види первоцвітів (ранньоквітучих весняних рослин) занесені до Червоної книги, а їх кількість у природі щороку зменшується. Кожної весни набуває великих обсягів заборонена торгівля ранньоквітучими весняними рослинами-первоцвітами. На жаль, багато з нас появу первоцвітів, спостерігають на вулицях та ринках міст, де зірваними продаються рослини, занесені до Червоної книги України.

Люди зривають квіти цілими оберемками, а особливо непоправної шкоди завдають, коли виривають рослини разом з цибулинами. Навіть зрізання квітів без цибулин шкідливе, оскільки призводить до генетичного виродження рослин.

Пам’ятаємо, що кожний хто зриває та купує первоцвіти, своїми діями стимулює їх знищення та несе відповідальність перед законом.

З метою збереження квітів-первоцвітів щорічно в лютому-березні в Україні проводиться масова всеукраїнська екологічна акція “Первоцвіт”.

16 березня у Золочівській ЦРБ ім. І.Франка  відбувся майстер-клас  з виготовлення первоцвітів із гофрованого паперу «Весняний букет» приурочений акції «Первоцвіт 2021р», який провели еко-освітяни Національного природного парку «Північне Поділля.

Метою даного заходу було збагатити знання  присутніх про природу рідного краю та націлити  на бережливе ставлення до рослин.

Працівник НП «Північне Поділля» Кудрик Л.М. ознайомила присутніх з видами первоцвітів, розповіла в якій місцевості ростуть, які грунти полюбляють, які  з них занесені до Червоної книги та як оберігати   перші весняні квіти.  

Під час майстер-класу Кудрик Л.М.  навчила присутніх виготовляти квіти-крокуси із гофрованого паперу. Для роботи використали  папір, дерев’яні шпажки, скоч. Вкладаючи натхнення та старання у творчу працю, присутні своїми руками зробили чудові весняні букети, які довго будуть радувати своєю красою.

Бережімо природу навколо нас!



















Немає коментарів:

Дописати коментар