пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

ЗУНР. Перший крок до Соборності

 Однією з найбільш важливих подій національно-визвольних змагань на початку ХХ століття було проголошення 1 листопада 1918 р. у Львові Української держави. Це була знакова подія у тисячолітній історії національного державотворення, яка свідчила про реалізацію українським народом свого права на політичне самовизначення і відповідала тогочасним європейським й світовим стандартам та традиціям, які визнавали право народу на самовизначення. Вперше, з часів Київської Русі та Галицько-Волинської держави, корінне населення західноукраїнських земель, після 570-річного чужоземного панування стало знову господарем власної долі, проголосило державну незалежність.

Проголошення ЗУНР мало епохальний вплив на формування українського народу і його боротьбу за національну гідність та державну незалежність у ХХ ст. 

У читальному залі Золочівська міська бібліотека ім.І.Франка оформлено історичний спогад: «ЗУНР. Перший крок до Соборності» , де підібрана література, що розкриває революційні процеси листопадового чину, творення ЗУНР.




Немає коментарів:

Дописати коментар